ΔΙΑΓΡΑΦΗ 86,7% ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΧΡΕΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφασή του, έκανε δεκτή αίτηση δανειολήπτριας για ένταξή της στο Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά)  και με βάση τα περιουσιακά και οικονομικά της στοιχεία, προέβη σε απαλλαγή της οφειλέτριας από το 86,7% των χρεών της και διέσωσε στο ακέραιο την περιουσία της!

Πιο συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ’ αριθ. 1193/2018 Απόφασή του, με εξαιρετικό πνεύμα και κατανόηση απέναντι σε έκτακτα γεγονότα και ανατροπές της ζωής, έκανε δεκτή αίτηση οφειλέτριας, η οποία είχε αναλάβει όχι μόνο δικές της υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών αλλά και τις οφειλές του θανόντος συζύγου της. Η εν λόγω δανειολήπτρια, μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, βρέθηκε αντιμέτωπη με την αποπληρωμή τόσο των δικών της οφειλών όσο και του συζύγου της, αφού για να μπορέσει να συνεχίσει να διαμένει στο σπίτι ιδιοκτησίας του συζύγου της αναγκάστηκε να αποδεχθεί και τις οφειλές αυτού. Σαν να μην έφθανε αυτό, επιφορτίσθηκε αποκλειστικά και την συντήρηση και ανατροφή των δύο ανήλικων τέκνων της, ενώ με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για ρύθμιση και διακανονισμό των οφειλών της, το μόνο που είχε πετύχει ήταν η διόγκωση του παθητικού της.

 Οι γενόμενες παρακρατήσεις κάποιων εκ των δανείων της από την μισθοδοσία της, εξαντλούσαν το εισόδημά της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες οφειλές της και την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης της ίδιας και των ανήλικων τέκνων της. Η δε εν λόγω οφειλέτρια, έφθασε να χρωστάει στις τράπεζες πλέον των 200.000,00 € και βρέθηκε σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών της.

Το Δικαστήριο, αξιολογώντας αναλυτικά τα δεδομένα της υπό κρίση υπόθεσης, διέσωσε την κατοικία και τη λοιπή περιουσία της αιτούσας από τη ρευστοποίηση υποβάλλοντας σ’ αυτή την υποχρέωση να καταβάλλει στους πιστωτές της σε βάθος 22 ετών το συνολικό ποσό των 28.560,00 € έναντι του ποσού των 216.260,68 € που συνολικά όφειλε στους πιστωτές της κατά τον χρόνο της εκδίκασης. Η δε αιτούσα, η οποία πλέον εισπράττει στο ακέραιο τον μισθό της, αφού με εντολή του δικαστηρίου απαγορεύθηκε η παρακράτηση δόσεων των τραπεζών από αυτόν, θα καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 300,00 € για 28 μήνες έναντι των μη εμπραγμάτως εξασφαλισμένων οφειλών της, ενώ για το μετέπειτα διάστημα των 20 ετών θα καταβάλλει μόλις το ποσό των 84,00 € για την διάσωση της κατοικίας της.

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση δανειολήπτη που μέσα από την δικαστική οδό, κατάφερε να απαλλαχθεί από το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του και διεκδίκησε για τον εαυτό του την επάνοδο στην αξιοπρεπή ζωή χωρίς το άγχος των ληξιπρόθεσμων δόσεων και το κυνήγι της επιβίωσης. Αν αδυνατείτε κι εσείς να αντιμετωπίσετε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες, αναζητήστε τη νομική λύση στο πρόβλημά σας και μην υποκύπτετε σε καταχρηστικά αιτήματα των τραπεζών και επαναρυθμίσεις των οφειλών σας, μέσω των οποίων το μόνο που πετυχαίνετε είναι η χρονική μετατόπιση του προβλήματος  με παράλληλη διόγκωση των οφειλών σας!