ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
A. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
1) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ, ΖΥΓΟΥ, ΚΟΡΥΦΩΝ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΛΙΜΝΙΩΝ, ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ,  ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΟΛΥΝΕΡΟΥ, ΧΑΛΚΕΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 2 και Εθνικής Αντιστάσεως  (πλησίον ΚΤΕΛ), Τ.Κ 65403, Καβάλα  τηλ. 2510 220100
2) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ, ΑΝΤΙΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΑΥΛΗΣ, ΔΩΜΑΤΙΩΝ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΗΠΙΩΝ, ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΜΕΣΙΑΣ, ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ, ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ, ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ, ΟΡΦΑΝΟΥ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ, ΠΟΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΦΩΛΕΑΣ,  ΧΡΥΣΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Επί των οδών Δήμου Δημάδη 7 και Θερμοπυλών (έναντι ΕΛΤΑ), ΤΚ 64100 Ελευθερούπολη, τηλ. 25920 21000
3) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΓΕΡΟΝΤΑ, ΓΡΑΒΟΥΝΗΣ, ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ, ΔΥΣΒΑΤΟΥ, ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ, ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΛΕΚΑΝΗΣ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΡΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ, ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ,  ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 2 και Εθνικής Αντιστάσεως  (πλησίον ΚΤΕΛ), Τ.Κ 65403, Καβάλα  τηλ. 2510 220100

 Οι δικαιούχοι που έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των συγκεκριμένων ΟΤΑ θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.Σημειώνεται ότι για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εντύπων Δ1 (φυσικά πρόσωπα) ή Δ2 (νομικά πρόσωπα) τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Γραφεία Κτηματογράφησης ή την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ, www.ktimatologio.gr . Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου έμπειρο – εξειδικευμένο προσωπικό είναι στη διάθεσή τους για απορίες και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης και τον εντοπισμό του ακινήτου τους. 

Εκτός όμως από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία κτηματολογίου για το Νομό Καβάλας οι ΟΤΑ: Καβάλας, Φιλίππων, Αγ. Ανδρέα, Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Ν. Ηρακλείτσης, Ν. Περάμου, Αβραμυλιάς, Αγιάσματος, Διαλεκτού, Κεραμωτής, Ν. Καρυάς, Ξεριάς, Παραδείσου και Πηγών.

Ειδικότερα, για τις περιοχές Αγ. Ανδρέα, Αγιάσματος και Πηγών εντός του έτους εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοικοι εσωτερικού μπορούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει το 2017), ενώ για τους ΟΤΑ Ελευθερών, Ν. Ηρακλείτσης, Ν. Περάμου, Αβραμυλιάς, Διαλεκτού, Κεραμωτής, Ν. Καρυάς και Ξεριάς η αντίστοιχη προθεσμία εκπνέει το 2016 (για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο η προθεσμία λήγει το 2018). Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. Για τις εν λόγω περιοχές και μόνο οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν μετα Κτηματολογικά Γραφεία της Περιοχής και όχι τα Γραφεία Κτηματογράφησης που λειτουργούν αποκλειστικά για τη συλλογή δηλώσεων των παρακάτω περιοχών.

Τα γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 16:00  και την Τετάρτη 08:00 – 20:00
 
Για πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ktimatologio.gr ή τηλεφωνήστε το 210 6505600 και2310370500.