ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημέρωσε τους κατόχους ακίνητης περιουσίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πως η Ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων παρατείνεται μέχρι την 29η Απριλίου 2024.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης, ηλεκτρονικά ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

  1.  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
  3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  4.  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Προδρόμου, Βάβδου, Βραστάμων, Γαλαρινού, Γαλατίστης, Γεροπλάτανου, Δουμπιών, Κρήμνης, Μαραθούσσης, Μεταμορφώσεως, Ολύνθου, Ορμύλιας, Παλαιοκάστρου, Παλαιόχωρας, Ριζών, Σανών, Ταξιάρχου
  5. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Νικολάου, Μεταγκίτσιου, Νικήτης

Διεύθυνση Γραφείων Κτηματογράφησης:

  • Μακεδονίας και 22ας Απριλίου, Τ.Κ. 63100, Πολύγυρος, Χαλκιδική
  • Σαράφη 48Β, Φοίνικας, T.K. 55135 Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00 – 20:00

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού: 801 4000 100, 231 6005 400 (ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00 – 18:00)

Email: contact@kthma.gr (αποκλειστικά για πληροφορίες)

Ηλεκτρονική διεύθυνση για την έκδοση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου: kthm_sarafi_xalkidiki@geoanalysis.gr

Πληροφορίες δίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στo τηλέφωνo 210-6505600 από 08:30 έως 15:30, στο 1015 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr