ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ευστρατία Θ. Τζουμαϊλή – Υποψήφια Σύμβουλος με το συνδυασμό Δημήτρης Φινοκαλιώτης – Δικηγορική Πρωτοπορία
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ίδιας Σχολής στο Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών, Δίκαιο Αγοράς & Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ΜΒΑ από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Είναι αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος, διατηρώντας δικό της γραφείο από το 2010 και είναι μητέρα δύο παιδιών 7 και 4 ετών.
“Όσοι με γνωρίζετε, με έχετε συναντήσει σε αίθουσες δικαστηρίων, σε ουρές κτηματολογίων, σε αναμονές σε γραφεία και υπηρεσίες.
Η όλη απαξίωση μας σαν κλάδος και η μειωτική αντιμετώπιση μας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και τους ίδιους μας τους εκπροσώπους με έχει κυριολεκτικά θυμώσει. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του συνδικαλιστικού οργάνου του σώματος δικηγόρων. Κατεβαίνω υποψήφια αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί.
         Επιθυμώ και επιλέγω να αγωνιστώ για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για εμένα και τους υπόλοιπους σκληρά εργαζόμενους δικηγόρους, που βιώνουν καθημερινά την μηδενική πρόνοια του κράτους αλλά και των ίδιων των εκπροσώπων μας, για το δικαίωμα κάθε δικηγόρου στην εργασία, την οικογένεια, την υγεία, την εκπαίδευση και την ίδια την ζωή.
          Επιλέγω να αγωνιστώ για κάθε νέο και νέα που αγαπά την επιστήμη μας και τη δικηγορία πλην όμως βλέπει ως μόνη διέξοδο τη διαφυγή από το επάγγελμα. Για κάθε έναν από εμάς που αναλώνει την ημέρα του σε άσκοπες αναμονές και προσκόμματα από υπηρεσίες που υποτίθεται έχουν ως βασική τους υποχρέωση την εξυπηρέτηση του πολίτη.
        Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι κατέρχομαι στις εκλογές ως υποψήφια με το συνδυασμό “Δικηγορική Πρωτοπορία” και επικεφαλής τον Dimitris Finokaliotis, αναγνωρίζοντας το ήθος και την εκτίμηση που χαίρει ο ίδιος και η επιστημονική του διαδρομή στη πλειοψηφία των συναδέλφων.​Αν θελήσουμε να πορευθούμε τα επόμενα χρόνια με αξιοπρέπεια, συνέπεια, εργατικότητα και ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ η Δικηγορική Πρωτοπορία είναι ο συνδυασμός που διασφαλίζει την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Συλλόγου μας και την επαναφορά του θεσμικού του ρόλου, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να προάγει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κάθε ενός δικηγόρου – μέλους του και όχι μόνο των μελών του ΔΣ του.
Η πλήρης επαναφορά του θεσμικού μας ρόλου δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους δικηγόρους, αλλά και τους εντολείς μας, αφού θα μας δώσει ξανά τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και πραγματική δικαιοσύνη στην κοινωνία.
Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές για την υποστήριξη αυτών των θέσεων που πιστεύω ότι θα δώσουν νέα πνοή και νέες αξίες στον Δικηγορικό Σύλλογο και στο σώμα των δικηγόρων. Ζητώ και ατομικά την στήριξή σας και δηλώνω πρόθυμη να στερήσω λίγο ακόμα χρόνο από την οικογένειά μου, με την ελπίδα να μπορέσω να κερδίσω περισσότερο χρόνο και καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους μας!”