ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ- ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΜΕ 49.842 €

Ποιος είπε ότι η κρίση δεν έχει αγγίξει και τον επιστημονικό κλάδο; Λίγοι είναι πλέον οι μηχανικοί που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία αυτών να έχει αναζητήσει εργασία στις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αφού εκεί βρίσκουν σίγουρα εργασία και υψηλές απολαβές. Ωστόσο κι αυτοί που έχουν μείνει πίσω δεν μένουν αβοήθητοι, αρκεί να ζητήσουν τη βοήθεια της Πολιτείας.

Όπως στην προκειμένη περίπτωση, όπου ζευγάρι πολιτικών μηχανικών, με πολύ καλές απολαβές προ κρίσης, όχι μόνο έχασε τα μηνιαία εισοδήματά του και έμειναν για πολύ καιρό και οι δύο άνεργοι, αλλά επιπλέον, προκειμένου να μπορούν να αναζητούν εργασία με βάση την ειδικότητά τους και να έχουν δικαίωμα υπογραφής, είναι αναγκασμένοι να είναι εγγεγραμένοι και ενεργά μέλη στο ταμείο τους, που σημαίνει επιβάρυνση με ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και χωρίς εισόδημα!

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας τα δεδομένα τους και την τρέχουσα οικογενειακή και εισοδηματική τους κατάσταση, έκρινε με την υπ’ αριθ. 6430/2017 Απόφασή του, ότι έπρεπε να ρυθμιστούν οι οφειλές των ανωτέρω και να εξαιρεθεί η κατοικία τους από τη ρευστοποίηση της περιουσίας τους. Μάλιστα, ενώ οι εν λόγω οφειλέτες είχαν αγοράσει μεζονέτα στο Τριάδι Θέρμης αξίας 250.000,00 € για το οποίο η δόση του δανείου τους ξεπερνούσε τα 850,00 € το μήνα, πλέον θα χρειαστεί να καταβάλουν – και μάλιστα μετά την πάροδο πενταετίας από την έκδοση της απόφασης, το ποσό των 212,74 € το μήνα για 2ο έτη, που σημαίνει ότι θα καταβάλουν για τη διάσωση της κατοικίας τους μόλις το ποσό των 49.842,00 €, με το υπόλοιπο των χρεών τους να διαγράφεται.